dinsdag 29 november 2011

Wondertje met een autoreparatie
Heeeeej lieve allemaal

Wat heerlijk om al jullie mails en lieve dingen te lezen. Ik vind het altijd zooo heerlijk om al jullie steun te voelen en te weten dat jullie zo met me mee leven en daardoor nog zo dichtbij me zijn! Ik voel het echt! En ook altijd de heerlijke brieven bouwen me altijd zo op doordeweeks.

En jeeej ik heb het Sinterklaas pakket gekregen! We hadden afgelopen woensdag zone conferentie en daar heb ik alles gekregen. Het heerlijke grote pakket van jullie en 2 pakketjes van Opa en Oma en heel lief een chocolade letter van Yvonne en Jan..zo leuk allemaal.

Maandag was onze vrije dag en we hadden gewoon gezellig relaxed en zo en we hadden ook gewinkeld dus dat was leuk. En 's avonds hadden we een diner afspraak en we reden daar naar toe maar woo het was echt in de middle of nowhere! En we reden een verkeerde straat in en ik wilde dus keren, maar het was heeeel donker. Nou goed ik keren en ik reed achter uit en ineens hoor ik BOEM.....o o o o....ik doodsbang dat ik van alles had geraakt, maar we stapten uit en zagen niks. Alleen een soort hoge stoep/muurtje dat ik had geraakt, maar aan de auto zagen we niks, dus wij weer rijden en o joh de hele auto rammelde! Het klonk zo verschrikkelijk..en ik was zooooooo bang dat ik de auto had stuk gemaakt. En de mensen waar we gingen eten hadden even onder de auto gekeken en de uitlaat was uit de houder gekomen en bungelde een beetje los rond, wat dat rottige geluid maakte.
Dus goed wij dinsdag eerst wat lessen gehad en toen gingen we naar de garage om de auto te laten maken. En die man een beetje kijken en zo en hij zei dat de uitlaat verbogen was en daardoor uit de houder kwam en dus los hing...goed wij stressen...en ik vroeg hoe duur het zou zijn om te laten maken en het was 96 pond!!! OOO joh ik baaaaaalde zooo erg. En toen zei hij dat het dan nog maar de vraag was of ze het konden maken, want als alles was verbogen dan moest misschien de hele onderkant vernieuwd worden wat dus echt heeeeeel duur zou zijn! Oooo joh ik was bijna in tranen. Ik kon het niet geloven dat ik de auto kapot had gemaakt 2 dagen voordat we hem in moesten leveren.
Dus ik in de stress, maar die man zei dat ze geen tijd hadden om de auto te maken en wij hadden de auto de volgende dag nodig om naar Londen te gaan voor de zone conferentie en tja we moesten dus die auto gemaakt hebben die dag!
Dus vroegen we om een andere garage en hij gaf ons een naam van een man en daar gingen maar heen. Deze man keek een beetje onder de auto, draaide een schroefje los, deed wat hier en daar en voilà de uitlaat zat weer in de houder waardoor het niet meer losbungelde!!!!!!!!!!!!! Hij had die auto in 5 minuten gemaakt!! Ongelofelijk! Wij blij.
Dus ik vroeg hoeveel dat zou kosten, zegt hij: “Ooo dit is mijn goede daad voor vandaag. Jullie hoeven niet te betalen!!!!" Nou joh, toen was ik zooo blij! Toen we in de auto zaten moest ik gewoon huilen van geluk, want joh ik zat echt in de stress over dit alles en over al het geld en ook nog die parkeerbon die we laatst hadden. En vooral omdat de reparatie nogal duur kon zijn en toen was het ineens gratis!!
Hemelse Vader helpt ons echt in alles!! Serieus...Hij hielp ons echt die dag, wat een wondertje hè!

Woendag dus hele goede zone conferentie gehad. Het was gezellig met alle andere sisters en elders en het is altijd goed om president Patch (zendingsleider) te horen en zijn visie te horen etc...was echt goed en ik heb weer goede doelen kunnen zetten.

Donderdag was eigenlijk een normale dag..niet heel bijzonder. Was wel heel leuk want we hadden diner bij een nieuwe mensen in de wijk en zij hadden hun vrienden uitgenodigd en ons dus ook...dus we konden perfect zendingswerk doen met een diner. Het is altijd zooo goed als leden mensen uitnodigen om over de kerk te leren. Helaas gebeurt het niet veel, maar als het gebeurt is het zooo effectief! Dus dat was fijn.

Vrijdag zijn we naar Cambridge gereden om de auto in te leveren. Ik vond het onwijs leuk om weer even in Cambridge te zijn en de kerk daar weer te zien en mijn oude flat te zien. Gek om te bedenken dat ik daar een jaar geleden was. Daar parkeerden we de auto bij de kerk en een ouder koppel krijgt die auto nu. Zij gaan in Cambridge werken. En de elders hebben ons opgehaald...maar woo het kostte ons echt de hele dag. We gingen om 2 uur weg uit Bedford en waren pas om 6 uur weer thuis...tjonge hele dag kwijt...maar goed. Het was oké.
En eigenlijk vind ik het helemaal niet zo erg dat de auto weg is, vooral omdat het me de afgelopen week zoooveel zorgen gaf hahaha. Pfoe ik was er nogal klaar mee haha. Dus ik ben blij dat we nu gewoon kunnen gaan lopen en meer mensen kunnen ontmoeten.

En zaterdag hadden we echt een Nederlandse dag!! Was gezellig. We hadden 's avonds een diner bij een familie die 6 jaar in Nederland heeft gewoond, in Doetinchem. En de man woont daar nog steeds en komt zo nu en dan over naar Engeland en hij had pepernoten, frikandellen, kroketten en curry saus voor me meegenomen! Hahah zoo lief. En we aten patat met kroketten. Hahah leuk allemaal, voelde weer even heel Nederlands. Ik ben alleen niet echt een grote fan van kroketten, maar het was zo leuk om even thuis te voelen. En leuk dat ze pepernoten hadden meegenomen.

En we kwamen thuis en ik zag alle sinterklaas cadeaus liggen....en toen hebben we ze opengemaakt! Ha ik weet het...het is veel te vroeg en het is geen Sinterklaas en zo...maar ik heb goede redenen om ze open te maken:
1. het lag me aan te staren en ik was heel nieuwsgierig hahah
2. ik voelde dat er veel chocolade letters waren en wat pepernoten en zo en ik wil dat nu al kunnen eten, want als ik het pas 5 december open zou maken en ik zou 7 december verhuizen dan zou ik al het eten mee moeten nemen...is niet te doen joh haha.
Dus ik vond het uitermate gerechtvaardigd dat ik het open maakte hihi en het was gewoon heel gezellig met sister Herrera! En weet je 5 december is hier gewoon een normale dag...dus het zou niet heel veel uitmaken.

Maar waaaauwww ik ben zooooo blij met alles!! Dank jullie wel.. Ik vond alles zo leuk!! Ik ben zo blij hihi.
Opa en oma hadden ook leuke dingen gestuurd. Oma had een hele mooie sjaal voor me gebreid en een leuke muts gekocht. Heel handig want dat had ik nodig, dus dat is fijn en ook wat lekker eten.
En zooo lief dat jullie en ook opa en oma ook dingen voor sister Herrera hebben gestuurd!! Dat vond ze echt geweldig. Vooral omdat ze nog helemaal geen post heeft gekregen sinds ze hier is, omdat de post vanaf Costa Rica onwijs lang duurt. Echt zoo balen voor haar, dus ja ze was ontzettend blij met wat leuke dingen van jullie.

En HAHAHAHA mama wat ben jij toch een held in gedichten hahaha ik vond het zooo grappig en leuk. Hahahah ik heb er echt om gelachen en heb het wel 10 keer gelezen hahaha.
Leuke mama ben je toch ook. Dus ja ik heb de cadeaus eerder open gemaakt...maar ik ben er zoooo blij mee.

Even praktisch: volgende week is onze vrije dag op dinsdag! En dan ga ik misschien verhuizen. Ik ben heeel benieuwd wat er gaat gebeuren! We zullen zien.
Ik heb trouwens echt leuke brieven gekregen deze week!! Mensen zijn zoo lief voor me. Ik kreeg ook een brief van Celeste met allemaal lieve dingen, ja ik voel me geliefd hier hihi.

Ik hou zoooo super veel van jullie en ik ben echt zoo blij met alles wat jullie voor me doen. Ik voel me echt gelukkig.
Ik hoop dat jullie een hele fijne leuke week hebben en ik mail volgende week dus op dindag. Ik ga nog even een goed weekje knallen hier in Bedford want wie weet is het mijn laatste week hier...

1 opmerking:

  1. Heej Marieke,
    Je redenen om je sinterklaaspakket open te maken zijn absoluut briljant! Fijn dat je ervan genoten hebt! Geniet nog volop van de laatste paar maanden!
    Liefs, Renée

    BeantwoordenVerwijderen