maandag 5 maart 2012

Beetje langzame week

Heeej lieve iedereen,

We hebben een goede, maar best langzame week gehad. Ik weet niet, het ging gewoon wat langzamer dan andere weken. Het ging best langzaam ook met het vinden van nieuwe mensen. We moeten echt wat goede nieuwe mensen zien te vinden, want we geven nog steeds goede mensen les maar ze lijken niet verder te willen en dat is vervelend. We kunnen maar tot op een zekere hoogte gaan met les geven en dan moeten ze het zelf doen. Maar veel doen dat dus niet en dat is frustrerend.
Afgelopen zaterdag zijn we met z’n allen gaan bowlen en dat was echt gezellig. Vooral met onze Indiërs hihi. Ze hadden nog nooit van hun leven gebowld en dus het was een hele ervaring voor hen. Het was grappig om dat te zien. We hebben het heel gezellig gehad. Leuk om onderzoekers, leden en nieuwe leden bij elkaar te brengen en te zien hoe goed ze met elkaar opschieten. Het is echt goed om dat te hebben, want zonder vriendschappen in de kerk is het moeilijk voor nieuwe leden om actief te blijven want tja het is toch best eenzaam om dat allemaal alleen te moeten doen. Dus het was een hele goede ervaring!

Was grappig, ik zag president Patch (zendingspresident) afgelopen woensdag en hij kwam naar me toe en zei 'this is going to be a painful transfer...to see you go'. Ah hij was verdrietig dat dit mijn laatste transfer is en hij vond het echt niet leuk om me te zien gaan. Maar goed we hebben nog 6 weken om goed te werken.

Leuk ook om de foto's van de familie te zien met Papa's verjaardag! Echt leuk om Rens en Jayden te zien. Ik kijk er zoooo naar uit om Jayden en Rens te zien...wat een leuke mannetjes zijn dat toch.

Verder was er iets gisteren dat eigenlijk een beetje een schaduw over mijn hele week heeft gebracht, want Jane onze geweldige super goede lieve gelovige onderzoeker, heeft besloten om niet meer naar de kerk te komen. En we zijn zo verdrietig, want Jane zou gedoopt worden op 24 maart, maar ze heeft er dus voor gekozen om ons niet meer te ontmoeten en dus niet meer naar de kerk te komen.
Als zendeling is dit heel moeilijk, want je leeft zo met iemand mee, je helpt die persoon, belt die persoon, je maakt plannen voor haar en je ziet iemand enorme vooruitgang maken en dan stopt het ineens. Dus ja erg vervelend allemaal. Maar het geeft ons nog meer redenen om nieuwe mensen te vinden om les te geven.
Gelukkig hebben we een aantal goede mensen ontmoet afgelopen week die we kunnen bellen en waar we mee aan het werk gaan, maar het is altijd lastig om mensen te zien gaan waar je van begint te houden en dan afhaken.

Maar ja, we hadden ook goede ervaringen deze week. We waren in het centrum met mensen aan het praten en niemand wilde echt luisteren, dus we vonden het moeilijk om gemotiveerd te blijven vooral omdat het donker en koud was...maar toen zagen we een vrouw en begonnen met haar te praten en woo ze was zoo goed. We gingen op een bankje zitten en legden haar het Boek van Mormon uit en ze vond het zoo geweldig. En het bleek dat ze die ochtend had gebeden voor meer kracht en leiding en voilà daar waren wij! Was zo'n bijzondere en goede ervaring!

Verder hebben we deze week ook weer veel etensafspraken gehad en dat is altijd gezellig. Het kost ons wel wat tijd, maar het is goed om de leden te leren kennen en hen te helpen enthousiast te worden over zendingswerk.
Het was ook echt fijn weer deze week. We hebben heerlijk buiten les kunnen geven en buiten kunnen lunchen. Maakt me toch altijd weer lekker blij. Jammer dat het nu weer wat kouder is en gisteren regende het de hele dag, maar het zal vast beter worden deze week.

We hebben narcissen gekocht afgelopen week en die komen ook al mooi uit, dus we hebben de lente fijn in ons huis.
We gaan weer hard aan het werk komende week en we gaan alle mensen vinden die klaar zijn om deze boodschap te horen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten