woensdag 29 februari 2012

Verhalen mail
Heeej lieve iedereen

Pfoe ik heb het idee dat ik veel moet schrijven, dus ik ga er even goed voor zitten.
Ten eerste: transfers (overplaatsingen).....gisterenavond kregen we het telefoontje en we hadden eigenlijk allebei gedacht dat sister Brown zou vertrekken, maaaaar....we blijven samen. Dit is best nieuw voor mij want ik heb bijna elke transfer een verandering gehad, behalve in mijn 2e en 3e transfer. Maar ik ben heel blij want nu kunnen sister Brown en ik lekker verder met iedereen waar we nu mee werken en kunnen gewoon lekker hard blijven werken zonder die periode van 'aan elkaar wennen'. Dus dat is goed. En we kunnen het heel goed met elkaar vinden en dat is gezellig. Dus ik ben heel blij hoe het allemaal gaat.
En ja dan is nu mijn laatste transfer begonnen. Raar hoor! Ik had nooit gedacht dat het ooit zover zou komen, want ik dacht dat dit tot de eeuwigheid zo duren hahah..maar ja dit is het dan, de laatste sprint. En ik ben blij dat deze laatste transfer in Ilford is, want het is hier lekker druk.

Goed, dinsdag hadden we dus zone conferentie en dat was dus mijn laatste conferentie. Balen want ik hou van zone conferentie. Maar goed, ik gaf dus mijn afscheidtoespraak en dat ging allemaal goed. Ik had niet echt iets voorbereid, want ik wilde gewoon vertellen dat het gewoon geweldig is om voor de Heer te werken. Ik zei, dat ik voor mijn zending een getuigenis had maar dat ik het kon vergelijken met een grassprietje en dat ik nu in mijn zending wortels heb gekregen, zodat dit kleine grassprietje groter en groter kan groeien. Het is nog geen boom, maar de wortels zijn er nu en nu kan de boom goed en sterk groeien!

En daarna hadden we een workover (uitwisseling) met de sisters in Canterbury. Dus sister Xu kwam hier met mij in Ilford voor een dag en sister Brown ging met sister Herrera naar Canterbury voor een dag. En dat was leuk, want het is leuk om te zien hoe anderen zendingswerk doen en het is leuk om meer sisters te leren kennen.

We waren met br Beasley (mijn zendingsopa) en hij geeft ons elke week lunch en we waren in een Pie & Mash restaurant Typisch Engels, niet zo heel lekker, maar ach je moet toch maar met de cultuur mee gaan hè hahah. En op een gegeven moment hadden we het over wat het vieste was wat we ooit hadden gegeten en br Beasley kon heel wat opnoemen, want hij heeft overal gewoond en dus ja dat vertelde hij allemaal. En toen had hij het over Eel (die slangachtige vis, ik weet niet wat het Nederlandse woord is) (aal) en dat Engelsen die in Jelly (gelei) maken. En dat verkochten ze in het restaurant waar we waren! Dus hij bestelde Jellied eel.....jakkes!!! Het zag er verschrikkelijk vies uit hahah grote brokken vis met gelei er om heen en hij daagde ons natuurlijk uit om het te eten. Nou goed camera's erbij en eerst allemaal foto's gemaakt en gegruweld om hoe het eruit zag en toen kwam mijn beurt om te proeven. Het was best raar...eerst proef je een soort zurige gelei (door de azijn) en dan komt een soort sponzige vis er door heen...ja best raar...het smaakte niet naar heel veel. Maar ach weer een ervaring rijker haha.

En donderdag wisselden we onze companions terug en toen moesten we overstappen met de trein in Stratford. We moesten van 1 station naar het andere station lopen. Dan kom je door een winkel centrum. Nou serieus, ik heb nog nooit zo'n super groot nieuw modern winkelcentrum gezien! Het is helemaal nieuw gebouwd voor de Olympische spelen en ze hebben daar serieus ALLES! Daar moeten we echt even naar toe hoor als we hier op bezoek komen, want het is echt gigantisch! En het is naast het Olymische park of zo, dus dat is ook wel leuk om te zien.
Ik merk nog niet zo heel veel van de Olympische spelen. De mensen kijken er naar uit en zo en er zijn speciale dingen in de winkels, maar verder is het niet zo heel erg gaande. Het zal allemaal wel erger worden als het dichterbij komt.
Het is wel leuk want de kerk in Londen gaat een bezoekerscentrum worden, een beetje zoals in Salt Lake. Met 'tour guide sisters' die mensen dan rondleiden en vertellen over de kerk. Dus dat is allemaal wel spannend.

Goed het was fijn om donderdag weer alles terug naar normaal te hebben en het is fijn om met sister Brown te zijn. Ik ben ook echt blij dat we nog een transfer samen blijven

Vrijdag hebben we een leuke dag gehad. Het begint hier echt heerlijk lente te worden! De zon schijnt heerlijk en we hoeven niet meer 100 lagen aan te hebben, dus dat voelt fijn. We hadden vrijdag een lunch bij een ouder echtpaar (zo lief trouwens dat iedereen ons hier zoveel eten geeft hihi) en ik denk dat ze ons een beetje aanzagen voor de eldersZ want we kregen ZOOVEEL eten..niet normaal! Echt joh, het was een BERG met eten en ik kon me er gewoon niet doorheen werken. Gelukkig konden we het mee naar huis nemen en ze waren niet beledigd of zo..maar pfoe soms geven mensen zoveel eten! haha.

zaterdag nam onze Indische vriend Arminder ons mee uit eten voor lunch in een Punjabi restaurant. Hmmm zooo heerlijk gegeten!!!

Zondag avond hadden we een diner bij een Amerikaanse familie hier in de wijk (hahah ik geef alleen maar het verslag van al het eten hier hahaha. We doen ook andere dingen dan eten hoor haha, maak je geen zorgen...maar de grappige dingen gebeuren blijkbaar rond etenstijd haha). Maar goed we kwamen terug van dat diner en de elders belden ons en fluisterden dat ze een probleem hadden en of we zo snel mogelijk naar de kerk konden komen. Het bleek dus dat toen ze de kerk wilden afsluiten dat ze ineens een vrouw in de wc hoorden zingen en ze hadden geen ideeee dat er nog iemand anders in het gebouw was.
Wij deden dus de deur open en er was dus een meisje, hooguit 25 jaar en het was een troep in de wc. Overal lagen dotten haar en er lagen tissues met make up overal en het stonk naar alcohol en blegh wat een raar iets. Bleek dus een prostituee te zijn!!! Ja joh, dat is toch vreemd om tegen te komen op zondagavond haha. Dus nou ja wij vriendelijk vragen of ze weg kon gaan, want we gingen de kerk op slot doen en ze begon een beetje arrogant te doen en te zeggen dat ze haar haar moest kammen. Nou wij wachten en wachten en nog een paar keer naar binnen gegaan, maar ze stond nog steeds haar haar te borstelen. Uiteindelijk na een half uur of zo kwam ze naar buiten en het bleek dus dat ze daar al zo'n 2 uur zat!!
Raaaaaare dingen maken we hier toch mee hahaha.
Wel zielig hoor om te zien, zo'n meisje die niet veel heeft en zo in de knoop zit met alles. Als ze toch eens besefte wie ze was en dat er zoooveel meer is in dit leven dan wat ze nu doet!

We hadden gisteren (maandag) trouwens een rare busrit hahah. Ik zat naast een vrouw en ik begon met haar te praten en ineens begint er een man aan de andere kant van het gangpad te praten over zijn kerk. Hij begon over zijn kerk te schreeuwen en zei allerlei dingen die ik maar mee moest nemen naar onze kerk. Ik heb het maar een beetje genegeerd, maar hij bleef maar doorgaan met schreeuwen.
Toen kwam er een andere vent op ons af en hij zei, dat zijn zoon thuis op de bank had geplast en gepoept en of wij wisten hoe je die lucht eruit kon krijgen. Nou ja, wisten wij veel. Ik heb maar gezegd dat hij spul moest kopen waar je meubels mee schoon maakt. Zo raar allemaal. En ondertussen probeerden wij een gesprek te voeren met die vrouw, die wel geïnteresseerd was in de kerk. Maar ja er zijn raaaare mensen in de wereld!

Hahah wat een verhalen deze week hè! Ja, we maken dingen mee hier in Ilford. Maar maak jullie geen zorgen hoor, het zijn gekke types maar niemand is gevaarlijk of zo en we blijven natuurlijk altijd samen en we weten wanneer we ergens wel of niet moeten zijn.

O ik kreeg trouwens het pakketje van de Bruijn, zo leuk. En ik kreeg ook een groot pakket van Annemarie en Ben (Joachim's zus) met 10 pakjes stroopwafels en 10 pakjes noga!! Hahah 100 stroopwafels dus. Gelukkig maakte ik het pakketje open voor de zone conferentie, dus ik heb heel wat elders blij kunnen maken met een stroopwafel!
En ik heb ook een hele mooie kaart van Omi gekregen! Ik was er zooo blij mee! Ik heb geen tijd gehad vandaag om haar terug te schrijven, maar wil je haar vertellen dat ik de kaart heb gekregen en dat ik hem prachtig vond?

OOOOO En papa!!!! Gefeliciteeerd!! Hahahah ik was zo druk met alle verhalen, dat ik het bijna was vergeten. Heb je mijn kaart nog gekregen? Ik stuurde het een beetje laat dus het kan zijn dat het wat later aankomt. Maar goed hopelijk krijg je hem. Ik hoop alles te horen over je verjaardag en over het feestje!

Goed ik ga afsluiten want mijn handen doen pijn van het typen en ik denk dat ik alle verhalen onderhand wel heb verteld. Ik heb nog niet eens verteld over alle geweldige mensen, die we hier les geven! Maar ga er maar gewoon van uit dat ze allemaal goed zijn en dat we echt heel erg ons best doen om hen goed te onderwijzen.
Ik hou zooooo super ontzettend veel van jullie!!! En ik heb zin in mama's eten!

1 opmerking:

  1. Lieve Marieke,
    Wat een verhalen weer! Zo te horen heb je nog meer dan genoeg plezier! Houden zo!
    Liefs, Renée

    BeantwoordenVerwijderen