maandag 20 februari 2012

We love IndiërsHeeej allerliefste allemaal,

Wat hebben we een goede week gehad zeg! Ik ben zo blij! Raj is gedoopt en het was allemaal zo goed! Hij is zo'n lieve en nederige en goede jongen. Hij is 25 en hij was zo blij om christen te worden, zoals hij zei. Hij was eerst Sikh (sikhism is soort combi tussen islam en hinduisme) en als je een gedoopte sikh bent, dan mag je geen haar meer knippen en niet meer scheren en zo. Dus we vroegen hem waarom hij blij was om gedoopt te worden en toen zei hij dat hij blij was dat hij gewoon nog mocht scheren hahah. Grapjas. Daarna gaf hij nog wat goede geestelijke antwoorden, hoor!
Dus ja het was heel goed. Er waren best veel mensen. Er werd ook een onderzoeker van de elders gedoopt, dus het was dubbel feest.

We hadden een goede week. We hebben weer goede mensen ontmoet. Joh Ilford gaat echt maar door. We hebben deze week weer 6 nieuwe onderzoekers en ze zijn allemaal goed! Het is best veel werk om genoeg contact met hen te hebben en hen vooral vaak te zien. Het is soms lastig om alles goed te organiseren, maar ach soms doen we wat combi lessen en dat werkt.
Het probleem nu is dat we best veel onderzoekers hebben, maar ze zijn allemaal een beetje in het begin stadium van onderzoeker-zijn, dus we hebben nu niet echt mensen die een doopdatum hebben, maar dat gaan we hopelijk veranderen deze week.

Ik was vorige week trouwens helemaal vergeten te vertellen dat ik een interview had met onze zendingspresident Patch! We hebben interviews iedere tweede transfer en ik ben altijd blij om met hem te praten want hij heeft altijd veel inzichten en ik kan mijn vragen stellen en dat is altijd fijn. Ik vroeg hem vooral hoe ik kon weten of ik alles heb gedaan hier wat Hemelse Vader wilde dat ik hier kwam doen en hoe ik kon weten dat ik een goede zendeling ben geweest. En toen keek hij me recht aan en zei:
(ik doe het even in het Engels, want tja hij zei het in het Engels en ik heb het in het Engels in mijn hoofd): sister Bottema, you are one of the best sister missionaries we have had in this mission! I have the feeling that I can assign you anywhere in the world and you will do great and you will influence others in a wonderful way. Heavenly Father is very happy with you! (Zuster Bottema jij bent één van de beste zuster zendelingen die we in deze zending gehad hebben. Ik heb het gevoel dat ik je overal in de wereld kan plaatsen en dat je het geweldig zult doen en dat je anderen op een fantastische manier zult beïnvloeden. Hemelse Vader is erg blij met jou!)
Nou wat leuk hè. Ik vond dat zo lief allemaal... Verder wilde president Patch dat ik anderen zoveel mogelijk onderwees over wat ik wist met lesgeven en zo...Het was echt een heel fijn interview!


En morgen hebben we zone conferentie en daar kijk ik altijd onwijs naar uit, want het is altijd goed en opbouwend! Dus ik heb er zin in. En weet je wat gek is, het gaat mijn laatste zone conferentie worden, want komende transfer is mijn laatste transfer en dan hebben we geen zone conferentie. Dus ik moet mijn afscheidstoespraak geven! Toch best een gek moment, want ik heb veel zendelingen dat zien geven en ik had nooit gedacht dat het moment ooit zou komen dat ik daar zou staan, dus ja best gek.

Volgende week is alweer overplaatsingen! Jaaa raar hè. Deze transfer is serieus de snelste transfer ooit! Ik kan niet geloven dat het alweer bijna over is. Dus volgende week mail ik op dinsdag ipv maandag!
De kans is 99% dat ik hier blijf...President Patch zei dat hij niet van plan is me ergens anders heen te sturen, maar ach je weet maar nooit hè.

Goed we hebben een goede week voor de boeg. We gaan deze week ook een work over doen...dus dan komt er een andere sister hier en sister Brown gaat naar Canterbury met sister Herrera. Dus dat is gezellig. Ik krijg sister Xu hier voor een dagje. Dus dat is allemaal wel gezellig. Verder hebben we ongeveer elke avond een diner afspraak, dus dat vind ik ook altijd wel weer prima haha. Ik heb trouwens vandaag lekkere Enchillada's gemaakt jammie. Maar het is altijd fijner als er voor je gekookt wordt. En we werken er nu hard aan om onderzoekers mee te nemen naar onze diners zodat ze de leden beter kunnen leren kennen. 2 vliegen in 1 klap haha. of zo als ze hier zeggen killing 2 birds with one stone.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten