maandag 11 juli 2011

Veel meegemaakt deze week!

Heeeej allemaal,

Wowo wat een week, we hebben deze week veel meegemaakt haha.
Ik ga het jullie allemaal even op een rijtje vertellen:

- Maandag was ik aan het stofzuigen en ineens maakte de stofzuiger een heel raar ratelend geluid en ineens hoorde ik BOEM dus ik gillen..sister Richey gillen en daarna kwam er allemaal rook uit dat ding!!!! Wij helemaal bang natuurlijk en gooide het ding uit het raam (op een lager dakje naast ons raam) om het even af te laten koelen hahaha. We hebben gelukkig een nieuwe stofzuiger gekregen.
- Goed dinsdag hadden we een gewone dag met wat lessen. We hadden een les met Farai (pas gedoopt) en hij heeft een kleine muziekstudio in zijn achtertuin en natuurlijk wilden we die kans niet voorbij laten gaan hahaha dus we hebben een liedje ingezongen en hij gaat het helemaal bewerken met afrikaans trommelen en hij gaat er een heel cool liedje van maken. Leuk hè.
's Avonds gingen we even langs bij Ray, hij is geïnteresseerd in de kerk en hij deed de deur open helemaal nat en met schuim en met alleen een handdoek om zijn middel hahaha!! Sister Richey wist niet waar ze moest kijken hahahah. Het is een 55-jarige man met man boobs (mannetietjes haha) en haar en buik en hahaha was zo grappig. Wij gaven hem snel een Boek van Mormon want die kwamen we brengen en gingen maar weer snel weg!
- Goed woensdag hadden we gesprek met president Patch (zendingsleider) en het helpt om weer even doelen te zetten en te weten waarom je hier bent. Dus dat was heel goed. President Patch is nog steeds heel blij met me en hij zei dat hij me het liefst hier nog 2 of 3 jaar wil houden hahaha. Gaat niet gebeuren ...maar toch leuk om te weten toch!
En verder hadden we woensdag een dag in St. Albans (een andere stad) en daar geluncht met de elders en zo...was gezellig.
- Donderdag was normaal en vrijdag was een echte avonturendag!! Oké een week geleden kwamen we een vrouw tegen, Lynn, en ze was al lid van de kerk...maar inactief. En ze wilde graag dat we bij haar langskwamen. Goed vrijdag liepen we naar haar toe en we liepen op een soort paadje met bomen langs het pad en opeen zagen we rook!! Eerst dachten we dat iemand stond te roken achter de boom, maar toen we dichterbij kwamen, zagen we dat de boom in brand stond! Niet heel dramatisch hoor...het was meer aan het smeulen...beetje zoals een barbeque... Maar goed we konden het natuurlijk niet zo laten, want tja je weet nooit wat er gebeurt hè. Dus wij de brandweer gebeld en we stonden te wachten en ineens werd het smeulen echt vuur!! Wij gillen hahaha. Maar toen was het al snel weer weg en ging weer over tot smeulen...Na lange tijd kwam eindelijk de brandweer en wij verwachtten natuurlijk een hele brigade met waterslangen en marcherende brandweermannen om de boel te redden....maar er was maar één brandweerman..hij liep naar de boom..haalde de kolen een beetje uit elkaar met vuurbestendige handschoenen en dat was het hahahah....niet heel spectaculair.
Maar wij dachten natuurlijk dat wij iemand moesten ontmoeten daar...Het was toch echt een teken van hemelse Vader om een boom in brand te zetten voor ons, zodat we daar zouden stoppen. Daar moet toch een reden voor zijn toch hahaha. Dus toen we wachtten, praatten we met iedereen...maar niemand wilde luisteren..ach we hebben het geprobeerd toch!
Goed maar de vrijdag was nog niet over...de les met Lynn was heeel goed...ze had ons echt nodig en ze heeft echt de kerk weer nodig..dus dat ging heel goed. Maar daarna gaven we een les aan Ashe (pas bekeerd) en we zaten buiten op het gras en opeen kwamen er 2 honden en 1 hond beet in de sjaal van sister Richey! En hij liet maar niet los!!! Hij klemde zijn bek in haar sjaal en bleef maar vasthouden..zijn bek was niet open te krijgen!!! Dus het baasje probeerde zijn bek open te doen...maar niks werkte hahaha!! Stomme hond...en het bleek ook nog eens dat hij compleet doof was hahaha. Maar goed, het baasje rende naar huis om een snoepje voor die hond te halen en sister Richey zat daar maar met die hond in haar sjaal hahaha...en toen kwam eindelijk het baasje met een snoepje en de hond wilde uiteindelijk zijn bek daarvoor opendoen hahaha. Wat een gedoe met dat beest, zeg.

- Zaterdag hadden we een hele goede les met Edson. Hij is in de kerk geïnteresseerd, maar wil maar niet gedoopt worden!! Heel frustrerend want hij komt steeds met andere bezwaren...en we weten niet wat hem tegenhoudt...maar goed eindelijk wil hij nu gedoopt worden en dat gaat waarschijnlijk volgende maand gebeuren...jeeej.
Toen we terugkwamen van Edson, liepen we door een park en gingen naar links, maar rechts zat een jongen op een bankje...en ik had een heel sterk gevoel om met hem te praten maar heel stom...ik deed er niks mee!!!! En sister Richey keek achterom en ik zei meteen 'The boy!? Want to talk to the boy!!?' en zij zei meteen jaaa. Want zij had dus ook een heeeel sterk gevoel om met hem te praten! Super stom dat het zo lang duurde voordat we die ingeving volgden. Maar goed, wij zijn omgedraaid om met hem te praten en het was zoooo'n goed gesprek. Hij heet Shane. En we nodigden hem uit om naar de kerk te komen.

- En dan zondag! Er waren zooveel mensen in de kerk en dat was zooo fijn. Shane kwam naar de kerk!! Matthew was er (een man die we een paar weken geleden hadden ontmoet en hij is echt heel goed), Ray (de handdoek man haha) en Edson (degene die volgende maand hopelijk gedoopt wordt) En het was zo goed om hen allemaal daar te zien. Opmerkelijk dat het allemaal mannen zijn hahaha maar goed daar staan we maar niet te lang bij stil hahaha.
En het bleek dat Shane al 2 families kende in de kerk! Dus dat was heel fijn voor hem.
We hebben echt goede onderzoekers op het moment en het werk gaat allemaal lekker.

En vandaag hadden we een les met Clair, een dochter van een vrouw die niet meer actief is in de kerk en Clair is zooooo enthousiast over alles...heerlijk om haar les te geven.
Dus ja er gebeuren goede dingen.

Goed vandaag gaan we dus weer naar Londen en ik heb er veel zin in. We gaan naar wat musea. We plannen om naar Victoria & Albert museum te gaan en National Gallery. Lekker cultureel. En daarna winkelen in Oxford street. Leuk he. Heb er zin in!
En waarschijnlijk gaan we volgende week woensdag naar de musical Wicked.. ik moet mijn vrije dag dus veranderen, dus het kan zijn dat jullie een mail op woensdag krijgen ipv maandag...weet nog niet hoe we dat gaan doen....maar dan weten jullie het alvast. We gaan met 6 andere sisters, dus dat wordt echt gezellig.


Dus even een klein overzichtje over de mensen die we nu les geven, zodat jullie helemaal op de hoogte zijn:
- Edson..hij komt uit Zimbabwe en hij heeft al lessen van de zendelingen sinds 2008! Maar stopte toen en heeft het weer in februari dit jaar opgepakt...en zijn beste vriend is lid van de kerk. Hij was afgelopen februari gedoopt (Sam) en hopelijk neemt Edson ook eindelijk de stap...
- Dan hebben we Ray...we waren in de kerk en wilden wat lunch halen en we liepen naar buiten en zagen Ray langslopen dus we nodigden hem uit in de kerk en gaven hem een tour en een les en hij vindt het allemaal heel leuk en goed. Hij is helemaal geïnteresseerd in genealogie!! Hij heeft het helemaal te pakken. Hij heeft een doopdatum voor 31 juli.
- Matthew..we waren op straat en stonden met de kaart om te zien waar we waren en hij vroeg of we hulp nodig hadden, dus hij hielp ons en wij gaven hem een kaart van de kerk met ons nummer erop en hij belde ons!!! En afgelopen zondag was zijn eerste keer in de kerk...hij is wat onzeker en dingen zijn snel te veel voor hem, maar hij voelt zich heel goed in de kerk.
- Shane...we hebben Shane nog niet echt les gegeven..want we hebben hem pas zaterdag ontmoet.
-en dan Clair (onze enige vrouw haha) en zij wil heel graag haar zoontje gezegend hebben in de kerk en is heeel goed aan het leren. Het gaat heel langzaam, maar ze is heel enthousiast en goed.

Dus ja, dan hebben jullie een beetje een idee wat voor mensen we les geven. Ze zijn allemaal zo goed en lief en ik ben zo blij dat ik hier ben om hen les te geven.
Wat wel beetje balen is, is dat ik waarschijnlijk aan het einde van deze transfer ergens anders heen ga en misschien niet alle 'vruchten' van het werk kan zien hier...maar ik weet in ieder geval dat ik hard heb gewerkt.

Goed ik ben dus blij. Alles gaat goed met me. Het weer is hier best goed, beetje wisselvallig, zoals altijd.
Doe de groetjes aan iedereen, opa en oma, omi, iedereen in de kerk en ja iedereen die mijn blog leest!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten