woensdag 15 december 2010

8e week Cambridge (bijna kerstmis)Het weer is hier wat beter geworden. In het begin van de week was het zooooo koud dat ik mijn tenen niet meer kon voelen en echt chagrijnig was door de kou. Maar vanaf woensdag was het zachter en was er niet meer zo'n koude wind en ook de sneeuw en het ijs verdween, dus dat was goed.
We hebben dan ook echt kei en kei hard gewerkt deze week! We hebben 45 uur gewerkt! Wat echt giga veel is, want normaal werk je zo'n 36 uur in de week. Dus dat voelt heel goed. Sister Müller was best verkouden dus we probeerden het rustig aan te doen, maar we houden blijkbaar van hard werken.
Het gaat heel goed met sister Müller en mij. We hebben nu al lekker onze eigen routine en we hebben leuke en goede gesprekken. We hebben heel veel gelopen deze week ipv de bus en dat was eigenlijk heel fijn. Ik vind het helemaal niet erg om een uur te lopen naar een afspraak, vooral omdat het weer beter was deze week. En je ziet gewoon zoveel meer mensen als je loopt en ook zoveel meer dingen! Vooral huizen die over de top zijn versierd haha. Best leuk om te zien. Meestal bellen we aan bij de over de top versierde huizen, want dan hebben we een goed excuus om aan te bellen, want we kunnen beginnen over de mooie versiering.

Oo trouwens ik heb gisteren geit gegeten!! We waren bij de familie Parkes en hij is van Jamaica en hij had heeeerlijk gekookt. Een soort curry met geit! Het.was best oké. Smaakte beetje als lam.
Zij hebben ons ook uitgenodigd voor kerstmis, dus dat is gezellig. Zijn hele leuke relaxte mensen.
Verder hadden we gisteren geen onderzoekers (mensen die meer van de kerk willen weten) in de kerk. Waar we onwijs van baalden, want we hebben veel mensen uitgenodigd. Maar ach, ik denk dat rond de kerst veel mensen naar huis gaan en niet in Cambridge zijn...hopelijk is het volgende week beter.
Goed verder is Coralie een beetje van de baan. Zij is dat 15-jarige meisje, die zo geïnteresseerd in de kerk was, maar nu wil ze er niet veel meer van weten. Zo jammer.

En verder hebben we deze week echt een wondertje gehad!
We waren ergens en we probeerden een straat te vinden, maar die bestond niet op de kaart...dus we waren aan het zoeken en toen zagen we een meisje en ik zei kom laten we aan haar vragen of ze weet waar het is. Ze had het aan ons uitgelegd en toen vroeg ze of wij lid van de kerk waren. Wij zeiden ja en toen zei ze: Oh goed want ik denk erover om lid te worden van jullie kerk!!!!!!!!!!!!!!!! WOOOOOOOO We stonden echt versteld!!!!
Haar naam is Kate en ze is rond 25 en ze is met een vriendin in Utah geweest en daar heeft ze veel over de kerk gezien en gehoord en nu wil ze lid worden! Nadat we haar hadden ontmoet, stonden we echt te springen van blijdschap!!! Was echt geweldig dat we haar zo tegen kwamen!
Vandaag hadden we onze eerste les met haar en ze is heel erg geïnteresseerd en ze heeft zelfs haar familie al verteld dat ze lid wil worden van de kerk. Haar ouders zijn er niet heel blij mee, maar laten haar gewoon haar dingen doen, maar haar opa en oma zeiden dat ze haar niet meer willen zien als ze lid wordt van de kerk. Dus dat is heel moeilijk voor haar. Maar ze heeft het gevoel dat dit is wat ze moet doen en dat het niet zoveel uit maakt wat haar familie denkt. Is dat niet geweldig!!!
Zoooooo toevallig dat we haar ontmoetten!!! Was echt een wondertje ☺

Geen opmerkingen:

Een reactie posten