dinsdag 26 oktober 2010

Cambridge!

Het is zooo'n gekke nieuwe leuke gezellige rare week geweest.
Vorige week maandag kwam ik aan in Cambridge. Jaa ik zit in Cambridge!! Het is een hele mooie stad, beetje vergelijkbaar met Utrecht. Heel veel studenten en hele mooie oude universiteiten. Hele mooie parken en groene planten enzo. Het is een hele mooie groene stad.
En het weer is echt heerlijk! Het is de hele week al perfect-marieke-weer. Weetje wel dat weer waarbij de zon schijnt, maar wanneer het toch koud is. Heerlijk!
We hebben echt een hele goede week gehad. Heel hard gewerkt, we hebben 21 uur finding gedaan en we hebben 5 nieuwe investigators!! En dat is veel!

Ik heb twee collega’s:
Sister Carnieletto komt uit Italie en gaat na deze transfer naar huis. Ze kijkt er enorm tegen op want ze wil echt niet naar huis… Ze is heel verzorgend voor me en ze is gewoon heel lief en heel gezellig.
Sister Kinjo is uit Japan en is hier nu voor een half jaar. Zij is echt heel klein en schattig en lief en heel grappig, zonder dat ze het door heeft. Ze kan bijvoorbeeld niet de letter R zeggen. We hebben een onderzoeker en hij heet Juri en steeds zegt ze: When do we see Juli? Klinkt heel grappig.
Verder hebben we echt een super tijd met z’n drieën. We hebben soms echt de slappe lach en we hebben het heel goed.
We wonen in een klein appartementje, maar het is prima. Het is wat klein maar we zijn toch bijna nooit thuis, want we zijn de hele dag buiten. Als je een vrij uurtje hebt dan ga je naar buiten en met mensen praten. Je bent echt de hele dag aan het werk..

We hebben woensdag sushi gegeten want het was sister Carnieletto's 17 month mark...en dat moest gevierd worden. Het was echt lekker!
En er is al echt een wonder gebeurd! Donderdag liepen we naar huis na onze dinner afspraak. We zagen een jongen en gingen met hem praten over de kerk. Hij heet Abraham. Hij was er net komen wonen en had nog geen telefoon. Dus wij dachten oke dan nodigen we hem uit voor voetbal morgenochtend (want we voetballen elke ochtend als sporten met de elders, die wonen om de hoek). Dus we hadden hem uitgenodigd...maar de volgende ochtend was hij er helaas niet. Dus we dachten die zien we nooit meer terug.
En toen hadden we zaterdag een afspraak met een meisje die we hadden leren kennen en meer over de kerk wilden vertellen..en ze kwam aan bij de bibliotheek (daar geven we meestal alle eerste lessen want het is een openbare plek en makkelijk te bereiken voor iedereen) en ze kwam aan en raad eens wie ze bij zich had...Abraham!! Dus ook al had Abraham toen geen telefoon...we hebben hem toch les kunnen geven, samen met dat meisje, Shenjera.
Zoooo gaaf want hoe groot is de kans dat we hem weer tegen zouden komen toch!
En ze waren zondag ook in de kerk. Dus dat was echt super.

Het was gisteren natuurlijk ook mijn eerste keer in de kerk en het is een grote wijk. Iedereen is heel vriendelijk en hartelijk en de meesten kwamen gezellig een praatje maken. Dus dat was erg leuk.

Ik kwam laatst iemand in de bus tegen uit Belgie dus ik kon lekker Nederlands praten, maar woo dat ging best moeilijk omdat ik al zo gewend ben om alles in het Engels te vertellen. Dus dat was even wennen.
Best raar om te bedenken dat ik nog maar 3 weken van huis ben...of nou ja..het is al 25 dagen...maar toch het lijkt veeeeeel langer. Er is ook zo veel gebeurd. MTC..nieuwe mensen, Cambridge, zendingswerk
Ik heb echt al heel veel gelachen deze week en ik kijk echt uit naar de komende 5 weken met deze lieve companions.
Ook kijk ik echt uit naar hoe onze 5 onderzoekers verder gaan..want ze zijn echt goed!
Hopelijk komt er een doopdienst binnenkort.

2 opmerkingen:

 1. Meis,
  Wat een spannende dingen allemaal. Maar het klinkt alsof het je helemaal op het lijf geschreven is! Je weet hoe je moet genieten en dan doe je ook volop! Ga zo door!!
  Veel liefs, Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Looks like your having fun. Keep it up. We're thinking of you...*muah*

  Aletha

  BeantwoordenVerwijderen